
Jajka rozmieszać z cukrem, dodać drożdże, wlać olej i mleko - nie mieszać! Odstawić na 12 godzin (a jeszcze lepiej na cał± noc).
Rano dodać przesian± m±kę i skórkę z pomarańczy. Wymieszać, ale nie wyrabiać! Odstawić na 10 minut. Następnie przelać do 2 keksówek i wstawić do piekarnika (180 st. C, 50 minut bez termoobiegu). Ciasto przed pieczeniem można posmarować mlekiem.
Podawać z konfitur± wi¶niow±, na zimno lub na ciepło - podpieczone na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Łoso¶, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...
Miękkie masło i cukier puder utrzeć w misce...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...
Białka oddzielić od żółtek. Czekoladę rozpu¶cić w gor±cej k±pieli wodnej. Wystudzić. ...
M±kę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczk±, dodać żółtka ...