/ Przepisy / Wiosenna zupa z rzodkiewką

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.

Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem.

Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 360
Ewa gotuje - odc. nr 360

W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...

 

Podobne przepisy

Gazpacho

Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...

Serowa z pulpetami

Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Orientalny krem z soczewicy

Soczewicę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą, przełożyć do garnka, zalać gorącym wywarem...

Wróć do listy przepisów