/ Przepisy / Torcik z jagodami

Opis przygotowania

W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę ubić, podczas ubijania dodać tężejącą galaretkę.

Dużą tortownicę wyłożyć połamanymi długimi biszkoptami, na to nałożyć dowolne owoce sezonowe (pokrojone) lub rozsypać owoce drobne, np. borówki amerykańskie. Masę śmietanowo-galaretkową wylać na owoce. Schłodzić w lodówce.

Ostatnią, trzecią galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wody. Na zastygnięte ciasto nałożyć warstwę dowolnych owoców i zalać tężejąca galaretką.

Można podawać z rozetką bitej śmietany.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 135
Ewa gotuje - odc. nr 135

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...

 

Podobne przepisy

Muffiny z bananem

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...

Szarlotka na rubinoli

Kruche z rubinolą;-)

Baba drożdżowa z dżemem malinowym

Cudnie wygląda... A jak smakuje!

Batoniki orzechowe

Warto mieć pod ręką;-)

Wróć do listy przepisów