Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Granola z bananem i jogurtem

Opis przygotowania

Płatki i otręby wsypać do miski. Dodać siemię lniane, uprażone płatki migdałów, prażony sezam, suszone wiśnie i prażony słonecznik. Wlać miód. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać i przełożyć na wyścieloną papierem blachę piekarnikową. Piec przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu wystudzić i przełożyć do słoika. Podawać z jogurtem i bananem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 328
Ewa gotuje - odc. nr 328

Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....

 

Podobne przepisy

Amerykańskie babeczki

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...

Fale Dunaju

Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...

Muffiny z bananem

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...

Wróć do listy przepisów