Wiórki wsypać do miski. Dodać zmielone siemię oraz imbir. Wlać ekstrakt waniliowy i syrop z agawy. Dorzucić jagody goji. Dodać olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na folię spożywczą i zawinąć tak, by powstało „cygaro”. Schłodzić w zamrażarce (kilka godzin).
Pokroić w krążki. Usunąć folię. Zanurzyć w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej. Ułożyć na kratce, by czekolada zastygła (pod kratką warto umieścić papier do pieczenia).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na ...
Masło przełożyć do rondelka, roztopić...
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...