Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 1 l), przyprawić imbirem, dodać sok z cytryny, przykryć i zagotować.
Przetrzeć przez sito. Z powrotem postawić na kuchence. Posłodzić. Zagęścić mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Wymieszać i zagotować.
Podawać z makaronem. Na talerzu udekorować śmietaną i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...
Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...
Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki...
Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...