
Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę również obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć ziemniaka, dodać cebulę i cukinię. Smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać domowym wywarem jarzynowym - tak, by płyn przykrył warzywa w garnku. Zagotować. Następnie zmiksować.
Zdjąć z ognia, dorzucić listki bazylii. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Ponownie zmiksować. Na talerzu udekorować listkami parmezanu i bazylią. Skropić oliwą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek inspirowany kuchnią włoską, będzie krem z cukinii, faszerowane...
Polski klasyk także na chińską nutę...
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzuc ...
Klasyka nieco inaczej, bo bez glutenu...
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...