/ Przepisy / Zakwas na żur

Opis przygotowania

Mąkę razową wsypać do słoja, zaparzyć gorąca wodą, mieszać do uzyskania gęstej masy, po czym zalać letnią wodą i dokładnie wymieszać.

Dodać piętki chleba i czosnek. Przykryć gazą i odstawić w ciepłe, ciemne miejsce na 4-5 dni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 213
Ewa gotuje - odc. nr 213

Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki...

 

Podobne przepisy

Rosół z pierożkami

A pierożki z białą kiełbasą;-)

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Cebulowa pod ciastem francuskim

Zgodnie z trendem zero waste;-)

Wróć do listy przepisów