Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zakwas na żur

Opis przygotowania

Mąkę razową wsypać do słoja, zaparzyć gorąca wodą, mieszać do uzyskania gęstej masy, po czym zalać letnią wodą i dokładnie wymieszać.

Dodać piętki chleba i czosnek. Przykryć gazą i odstawić w ciepłe, ciemne miejsce na 4-5 dni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 213
Ewa gotuje - odc. nr 213

Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki...

 

Podobne przepisy

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Krem z pomidorów i pomarańczy

Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną na kawałki cebulę oraz czosn ...

Zupa pieprzowa na soczewicy

Rozgrzewająca!

Gazpacho

Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...

Wróć do listy przepisów