Masło roztopić w garnku. Do miski wsypać płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną, posiekane orzechy włoskie, pokrojone śliwki i morele. Dodać roztrzepane jajko i wymieszać. Posłodzić cukrem waniliowym. Wlać roztopione masło oraz miód. Wymieszać.
Dłonie zwilżyć wodą. Z masy uformować kulki, rozgnieść i ułożyć na blasze piekarnikowej, wyścielonej papierem do pieczenia.
Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C (ok. 25 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po świętach warto zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...
Bez mascarpone i Amaretto, za to z wiejską śmietaną i żubrówką...
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać mąkę przesianą z proszkiem do p ...
Do zrobienia w ostatniej chwili;-)