Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Roladki z karczku

Opis przygotowania

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky, przecisnąć czosnek, dodać chili i oliwę. Wszystko razem wymieszać.

Karkówkę rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem, po czym natrzeć marynatą – z jednej strony.

Na każdym plasterku ułożyć 2-3 suszone śliwki (wcześniej warto zalać je odrobiną alkoholu). Zwinąć i spiąć wykałaczką.

Ruszt posmarować oliwą i ułożyć na nim roladki (powinno być solidnie napalone). Gdy się zrumienią, opiec je z drugiej strony.

Po upieczeniu przełożyć na półmisek. Podawać w towarzystwie sałatki z rukoli i grillowanych warzyw.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 244
Ewa gotuje - odc. nr 244

Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....

 

Podobne przepisy

Kotlety de volaille

W wersji klasycznej, z masłem i koperkiem...

Makaron z patelni

Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą...

Kaszanka z kiszoną kapustą

Kiszka z rusztu inaczej;-)

Golonki z indyka w sosie BBQ

W stylu tex-mex!

Wróć do listy przepisów