Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki. Połowę kapeluszy wydrążyć. Wszystkie przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Resztę posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....
Innymi słowy: demi glace...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać p ...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...