Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki, przekrojoną na pół główkę czosnku, plastry cukinii, czerwoną cebulę i pomidorki koktajlowe (wcześniej ułożyć je na tacce, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą).
Do miski wrzucić rukolę i grillowane warzywa. Dodać domowe pesto, zrobione z bazylii, orzeszków piniowych, parmezanu i oliwy. Wszystko razem wymieszać. Udekorować orzeszkami piniowymi, uprażonymi na suchej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...
Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...
Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...