Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biała kiełbasa z pomidorowym sosem curry

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Przyprawić papryką i curry. Wlać sos Worcester i ocet balsamiczny. Dodać przecier pomidorowy. Posłodzić. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.

Kiełbaski usmażyć lub upiec na grillu. Podawać z sosem i grzanką lub świeżym pieczywem. Posypać curry.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 473
Ewa gotuje - odc. nr 473

Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...

 

Podobne przepisy

Schab wędzony na herbacie

Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...

Pstrąg pod kartoflem

Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...

Schabowy z mortadeli

W miejsce schabu - mortadela lub ser... Do tego jajo i mamy PRL!

Wróć do listy przepisów