Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszyst± masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Dosypać m±kę migdałow±, m±kę kartoflan±, sodę, kardamon (roztarty w moĽdzierzu) i kakao. Dokładnie zmiksować. Na samym końcu dolać wino.
Z białek i soli ubić sztywn± pianę. Delikatnie wmieszać do ciasta. Dorzucić posiekane migdały. Przelać do formy na babkę (wysmarowan± masłem i wysypan± m±k± migdałow±). Wyrównać i posypać posiekanymi migdałami. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańsk± tortillę na m±ce gryczanej,...
M±kę i masło wysiekać nożem. Dolać ¶mietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Biszkopt z warzywami? Czemu nie!
Wodę zagotować z masłem, cukrem i sol±. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać m±kę i e ...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...