Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszyst± masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Dosypać m±kę migdałow±, m±kę kartoflan±, sodę, kardamon (roztarty w moĽdzierzu) i kakao. Dokładnie zmiksować. Na samym końcu dolać wino.
Z białek i soli ubić sztywn± pianę. Delikatnie wmieszać do ciasta. Dorzucić posiekane migdały. Przelać do formy na babkę (wysmarowan± masłem i wysypan± m±k± migdałow±). Wyrównać i posypać posiekanymi migdałami. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańsk± tortillę na m±ce gryczanej,...
Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (¶rednica 26 cm). ...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. M±kę ostrożnie p ...
Z nektarynek usun±ć pestki, owoce pokroić na 6 cz±stek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...