
Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszyst± masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Dosypać m±kę migdałow±, m±kę kartoflan±, sodę, kardamon (roztarty w moĽdzierzu) i kakao. Dokładnie zmiksować. Na samym końcu dolać wino.
Z białek i soli ubić sztywn± pianę. Delikatnie wmieszać do ciasta. Dorzucić posiekane migdały. Przelać do formy na babkę (wysmarowan± masłem i wysypan± m±k± migdałow±). Wyrównać i posypać posiekanymi migdałami. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańsk± tortillę na m±ce gryczanej,...
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Deser a'la tiramisu z zielon± herbat±...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę ma¶lanki i cien ...
Mleko i ¶mietankę wlać do garnka. Dodać mi±ższ z laski wanilii...