Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ucierane z porzeczkami

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać m±kę, przesian± z kartoflank± i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 222
Ewa gotuje - odc. nr 222

Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bez± i p...

 

Podobne przepisy

Biszkopty z oliwkami

Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...

Skubaniec

Placek ze ¶liwkami...

Piernik bardzo puszysty

Do zrobienia w ostatniej chwili;-)

Ciasto drożdżowe

Można je podpiec na ruszcie.. A co!

Wróć do listy przepisów