
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać m±kę, przesian± z kartoflank± i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bez± i p...
M±kę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i ¶mietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Z nektarynek usun±ć pestki, owoce pokroić na 6 cz±stek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...
Z m±ki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnie¶ć ciasto. Podzielić ...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...