Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ucierane z porzeczkami

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać m±kę, przesian± z kartoflank± i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 222
Ewa gotuje - odc. nr 222

Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bez± i p...

 

Podobne przepisy

Tort z kremem cytrynowym i bez±

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywn± pianę ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem...

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...

Ziemniaczki z... fasoli

A tak naprawdę z czekolady i fasoli...

Ciasteczka orzeszki

Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...

Wróć do listy przepisów