
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać m±kę, przesian± z kartoflank± i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bez± i p...
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywn± pianę ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem...
Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...
A tak naprawdę z czekolady i fasoli...
Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...