Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki z indyczej piersi

Opis przygotowania

Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać olej, ocet i sos sojowy. Dodać paprykę, sól, cukier, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz roztarte w dłoniach zioła.

Pierś indyczą pokroić na paseczki. Włożyć do naczynia z marynatą. Wymieszać – tak, by mięso pokryło się bejcą. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Po tym czasie mięso finezyjnie nabić na patyczki do szaszłyków (uprzednio warto namoczyć je w wodzie). Upiec na ruszcie. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 220
Ewa gotuje - odc. nr 220

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...

 

Podobne przepisy

Roladki wołowe z oliwkami

Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Miska szczęścia z ryżem

W wersji wegańskiej;-)

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Wróć do listy przepisów