Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzany ruszt, grillujemy przez minimum godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, kroimy na ćwiartki, podajemy z sosem jogurtowym.
Do jogurtu wycisnąć sok z cytryny, dodać posiekane listki mięty, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...