Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg (2 razy przepuszczony przez maszynkę do mielenia mięsa). Następnie śmietankę i budyń waniliowy.
Masę serową przełożyć do foremek na babeczki (najlepsze są małe foremki silikonowe). Piec przez około 30 minut w temp. 170 st. C.
Podawać udekorowane plasterkami truskawek lub z sałatką truskawkową. Można oprószyć cukrem pudrem.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki. Zasypać cukrem pudrem i odstawić na chwilę, by puściły sok. Dolać żubrówkę i delikatnie wymieszać. Dorzucić kilka listków mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...
Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...