/ Przepisy / Ciasteczka francuskie

Opis przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać brązowym cukrem i cynamonem, zrolować dwustronnie - tak, by dwa wałki ciasta spotkały się dokładnie na środku.

Ponownie posmarować jajkiem i pokroić na kawałki o długości mniej więcej 1 cm. Ułożyć na posmarowanej masłem blasze. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut.

Podawać z sorbetem truskawkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 50
Ewa gotuje - odc. nr 50

Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Kurczak limonkowy z salsą

Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...

Ciasto wiewiórka

Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...

Herbatniki z pianką

Ptasie mleczko z ciasteczkami;-)

Sernik warzony z budyniem

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski...

Wróć do listy przepisów