Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. Pozostałe warzywa obrać i pokroić w paseczki. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulę i czosnek. Gdy się zrumienią, dodać resztę warzyw korzennych i podsmażać przez chwilę. Następnie przełożyć do garnka z ciepłym wywarem i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Dodać kapustę i kaszę jaglaną. Gotować przez około 15 minut. Doprawić do smaku. Na talerzu udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki...
A do tego bryndza!
Sznycelki z kartofla;-)
Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...