Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z kaszą jaglaną

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. Pozostałe warzywa obrać i pokroić w paseczki. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulę i czosnek. Gdy się zrumienią, dodać resztę warzyw korzennych i podsmażać przez chwilę. Następnie przełożyć do garnka z ciepłym wywarem i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Dodać kapustę i kaszę jaglaną. Gotować przez około 15 minut. Doprawić do smaku. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 213
Ewa gotuje - odc. nr 213

Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki...

 

Podobne przepisy

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Detoks z pokrzywy

Orzeźwia i oczyszcza;-)

Wróć do listy przepisów