Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać drobno posiekaną czerwoną papryczkę chili oraz papryczkę zieloną, pokrojoną w plasterki. Dolać sok z cytryny. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Sos wymieszać i przelać na marchewkę. Odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Z sosem winegret;-)
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...
Znakomity dodatek do wędlin!