Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać drobno posiekaną czerwoną papryczkę chili oraz papryczkę zieloną, pokrojoną w plasterki. Dolać sok z cytryny. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Sos wymieszać i przelać na marchewkę. Odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...