Roszponkę ułożyć na dwóch płaskich talerzach, dodać przekrojone na pół winogrona i pokruszone orzechy.
Na patelni rozpuścić miód, wlać ocet jabłkowy i oliwę. Dodać igiełki rozmarynu. Figi pokroić na ćwiartki i włożyć do syropu. Dusić do miękkości.
Ser przekroić wzdłuż na dwa krążki, położyć na rozgrzanej patelni grillowej – skórką do dołu. Zapiekać, aż zacznie się topić. Umieścić na roszponce. Dookoła ułożyć figi i polać powstałym syropem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi niewielką, rodzinną winnicę Szawapier w...
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Z fetą, mozzarellą i niebieską pleśnią...