Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaki pieczone w mundurkach

Opis przygotowania

Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Oprószyć gruboziarnistą solą, przyprawić pieprzem i rozmarynem.

Obtoczyć w oliwie i przyprawach. Piec 30 minut w temp. 200 st. C (termoobieg).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 21
Ewa gotuje - odc. nr 21

Ponieważ w maju drugoklasiści przystępują do I Komunii Świętej, a w polskich...

 

Podobne przepisy

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Bliny

Jajka wybić do dużej miski i roztrzepać. Dodać sól i cukier, wymieszać. Gdy się rozpu ...

Liptauer w jajkach

Tradycyjna pasta kanapkowa na bogato!

Woda z limonką

Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...

Wróć do listy przepisów