/ Przepisy / Śledzie po szwedzku z suszonymi śliwkami

Opis przygotowania

Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować. Dodać pokrojone migdały i namoczoną wcześniej żurawinę. Posłodzić, doprawić solą i pieprzem, dodać olwę (można też wycisnąć odrobinę soku z cytryny).

Śledzie namoczyć w mleku, po kilku godzinach pokroić na kawałki. Układać ciasno w słoiku, przekładać sosem śliwkowym.

Odstawić na kilka dni, by się przegryzły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 298
Ewa gotuje - odc. nr 298

Tym razem potrawy inspirowane kuchnią szwedzką - stąd na początku programu...

 

Podobne przepisy

Salsa oliwkowa

Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...

Owocowy przysmak z grilla

Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...

Ciasto pierogowe z blachy

Przekąska zero waste!

Kanapka z polędwiczką

Mięso przełożyć do zamykanego naczynia...

Wróć do listy przepisów