Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę minut. Jak pu¶ci sok, dokładnie odcisn±ć.
Do jogurtu (najlepszy jest oryginalny grecki, a taki można już w Polsce dostać) wycisn±ć z±bek czosnku, dodać odci¶niętego ogórka, ocet winny i doprawić sol± oraz pieprzem.
Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewk± i papryk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...
Na słodko...
M±kę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...
Mięso umyć i dwukrotnie przepu¶cić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...
¦wietny dodatek lub przystawka;-)