Jajka wybić do miski, wlać olej i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać.
Dorzucić pokrojone papryki, pomidory i oliwki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kilka pokrojonych oliwek.
Wstawić na około 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (termoobieg). Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest suche.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...
Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)
Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...
Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...