Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)
Można bezkarnie jeść rękoma;-)
Świetnie smakują z oliwą i octem balsamicznym!
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...