Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deska masła

Opis przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.

Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 502
Ewa gotuje - odc. nr 502

Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...

 

Podobne przepisy

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Muffiny z jajem

Wytrawne babeczki z boczkiem...

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Cytryny kiszone po marokańsku

Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!

Wróć do listy przepisów