/ Przepisy / Deska masła

Opis przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.

Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 502
Ewa gotuje - odc. nr 502

Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...

 

Podobne przepisy

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Kurza pierś na patyku

Można bezkarnie jeść rękoma;-)

Podpłomyki

Świetnie smakują z oliwą i octem balsamicznym!

Kopytka

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...

Wróć do listy przepisów