/ Przepisy / Sos BBQ

Opis przygotowania

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Lekko przesmażyć.

Dodać słodką paprykę i pieprz cayenne. Wymieszać i skarmelizować.

Następnie dodać ketchup, musztardę, ocet balsamiczny i miód. Dokładnie wymieszać i poddusić. Gdy zgęstnieje, przełożyć do słoiczka.

Podawać jako dodatek do kiełbasy z rusztu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Pesto z bazylii i rukoli

Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...

Mizeria

Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszczą sok, odcisnąć z nad ...

Tarta jak mazurek

Wielkanocny kisz;-)

Śledzie po kaszubsku

Ryba w pomidorach;-)

Wróć do listy przepisów