Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pikle śliwkowe

Opis przygotowania

Śliwki umyć, przkroić na pół, usunąć pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do każdego wsypać ziele angielskie, goździki i wyjęty ze strąków kardamon (można zastąpić laską wanilii).

Zalać marynatą (składniki wystarczy wymieszać i zagotować). Słoiki zamknąć i zapasteryzować (20 minut w piekarniku lub w garnku z wrzątkiem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 430
Ewa gotuje - odc. nr 430

Kolejny program zacznie się od przygotowania tradycyjnej sałatki szwajcarskiej...

 

Podobne przepisy

Chleb z garnka na maślance

Nie ma to jak domowe pieczywo!

Pasztet z królika i golonki

Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przypra ...

Domowe wędzonki

Boczuś, szyneczka i karkóweczka...

Kanapka z polędwiczką

Mięso przełożyć do zamykanego naczynia...

Wróć do listy przepisów