
Ziarno zemleć w robocie. Dodać płatki, drożdże i cukier. Wlać wodę i odstawić na ½ godziny.
Po tym czasie dosypać m±kę i sól. Zmiksować. Do wyrobionego ciasta dodać siemię lniane i ziarna słonecznika. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±. Wierzch wyrównać dłoni± namoczon± w wodzie. Posypać czarnuszk±. Naci±ć nożem – w kratkę.
Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 190 st. C. Gdy się rozgrzeje chleb powinien się piec przez 1 godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Idealne ¶niadanie przed wyj¶ciem w góry!
Znakomity dodatek do pieczywa!
Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynk±. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...
Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszcz± sok, odcisn±ć z nad ...