Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy chleb orkiszowy

Opis przygotowania

Ziarno zemleć w robocie. Dodać płatki, drożdże i cukier. Wlać wodę i odstawić na ½ godziny.

Po tym czasie dosypać m±kę i sól. Zmiksować. Do wyrobionego ciasta dodać siemię lniane i ziarna słonecznika. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±. Wierzch wyrównać dłoni± namoczon± w wodzie. Posypać czarnuszk±. Naci±ć nożem – w kratkę.

Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 190 st. C. Gdy się rozgrzeje chleb powinien się piec przez 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 428
Ewa gotuje - odc. nr 428

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...

 

Podobne przepisy

Szakszuka po góralsku

Idealne ¶niadanie przed wyj¶ciem w góry!

Pasta jajeczna z rzeżuch±

Znakomity dodatek do pieczywa!

Kompozycje kanapkowe

Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynk±. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...

Mizeria

Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszcz± sok, odcisn±ć z nad ...

Wróć do listy przepisów