/ Przepisy / Ryż po zanzibarsku

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać oliwę i uprażyć na niej wszystkie przyprawy. Wsypać ryż. Przesmażyć. Zalać szklanką wody i mleczkiem kokosowym. Posolić i ugotować. Jeśli płyn wyparuje, dolać wody.

Przełożyć do miski i udekorować listkiem mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Pasta serowa z olejem i pestkami z dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Deska masła

Absolutny hit w mediach społecznościowych!

Domowy ser biały

Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)

Wróć do listy przepisów