Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Wymieszać z kawałkami ryby. Dorzucić drobno posiekany szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Wymieszać.
Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać miód. Wrzucić pokrojoną gruszkę. Wymieszać. Podlać winem i dusić tak długo, aż odparuje. Odstawić do wystudzenia.
Chleb pokroić. Na kromki nałożyć awanturkę. Udekorować karmelizowaną gruszką oraz szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na nowoczesną kuchnię rybną. Pierwszą potrawą będzie...
Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować...
Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...
Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...
Kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić do miksera. Dodać majonez i śmietanę. Przypra ...