
Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami. Zdjąć z ognia i przestudzić.
Serdelki naciąć wzdłuż lub nakłuć widelcem. Umieścić w słoiku. Dołożyć trochę czosnku, pokrojonej cebuli i papryki.
Zalać marynatą. Słoik zakręcić, dobrze wystudzić i wstawić do lodówki. Utopence będą gotowe po 3-4 dniach, ale można je przechowywać nawet przez 2 miesiące.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem kuchnia biwakowa. Na żywym ogniu, w żeliwnym kociołku, Ewa ugotuje...
Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Ryby z domowej wędzarni!
Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...
Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...