
Siemię zmiksować z ziarnami słonecznika na m±kę. Białka ubić na sztywno ze szczypt± soli. Dodać siemię, wrzucić trochę czarnuszki i delikatnie wymieszać szpatułk±. Pod koniec dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę soli. Przełożyć do keksówki z papierem do pieczenia. Posypać czarnuszk±.
Piec przez 40-45 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w za¶nieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
Drożdże rozpu¶cić w letniej wodzie, dodać cukier. M±kę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Wielkanocny kisz;-)
Do przesianej m±ki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżk± for ...