
Siemię zmiksować z ziarnami słonecznika na mąkę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać siemię, wrzucić trochę czarnuszki i delikatnie wymieszać szpatułką. Pod koniec dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę soli. Przełożyć do keksówki z papierem do pieczenia. Posypać czarnuszką.
Piec przez 40-45 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
Drugie śniadanie dla wegan;-)
Nie ma to jak domowe pieczywo!
Przygotować farsz. Jajka ugotować na twardo. Grzyby podsmażyć, doprawić solą i pieprz ...
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...