Na dużej patelni z odpinaną rączką rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę pokrojoną w słupki. Gdy się podsmaży, dodać posiekaną cebulę. Dorzucić brokuły (duże różyczki podzielić na pół), pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki cukinię.
Jajka wybić do miski, przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach oregano. Roztrzepać i przelać na warzywa. Zetrzeć trochę sera i na 8 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Można też przykryć i zostawić na kuchence.
Po zapieczeniu udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Do chleba;-)
Do rosołu, ale nie tylko...
Tradycyjna, włoska jarzynówka;-)