Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory i młody groszek w strąkach.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą i przełożyć na patelnię z sosem. Wymieszać. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...
Mięso pokroić na plastry, przykryć folią spożywczą, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć ...
Pikantne fileciki;-)
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...