Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory i młody groszek w strąkach.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą i przełożyć na patelnię z sosem. Wymieszać. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Idealne na wege obiad!
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...