Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z tuńczykiem

Opis przygotowania

Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, paprykę oraz tuńczyka.

Do octu dodać sól, następnie cukier, czosnek i musztardę. Cienkim strumyczkiem wlać oliwę.

Sałatkę wymieszać i zalać sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 81
Ewa gotuje - odc. nr 81

Tematem tego odcinka będzie dieta fitness. A co może być bardziej fitness,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Sałatka z arbuza i fety

Arbuza pokroić w dużą kostkę i małym nożykiem usunąć wszystkie pestki. Wrzucić do duż ...

Błyskawiczna sałatka kalafiorowa

Zaledwie z 3 składników!

Austriacka sałatka z ziemniaków

Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...

Wróć do listy przepisów