Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem, dodać rodzynki i odstawić, by spęczniały. Dolać oliwę i sok z cytryny. Buraki opruszyć solą i pieprzem, polać rodzynkowym winegretem.
Do buraczków można też dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz słodką śmietanę 36%. Całość zagotować (5-10 minut) i podawać na ciepło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę"....
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...