Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Wystudzić i pokroić w grube plastry. Przełożyć do salaterki. Ogórki i cebulę pokroić w talarki, karczochy na mniejsze kawałki. Dorzucić do ziemniaków.

Składniki pesto zmiksować. Łyżkę sosu połączyć z oliwą i octem jabłkowym Przełożyć na sałatkę i delikatnie wymieszać. Odstawić, by sałatka się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Miska szczęścia z kalafiorem

Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Wróć do listy przepisów