Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dookoła rozłożyć ogórki, pokrojone w dość dużą kostkę. Na pomidorach położyć cząstki łososia, na łososia dać kukurydzę.
Wokół ryby i kukurydzy zrobić wianuszek z pokrojonej w piórka cebuli, na brzegu ułożyć marchewkę, startą na tarce jarzynowej.
Całość udekorować oliwkami, skropić octem i oliwą, przyprawić odrobiną soli.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Z fasolki szparagowej...
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...
Z jabłkami i marchewką;-)
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...