Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dookoła rozłożyć ogórki, pokrojone w dość dużą kostkę. Na pomidorach położyć cząstki łososia, na łososia dać kukurydzę.
Wokół ryby i kukurydzy zrobić wianuszek z pokrojonej w piórka cebuli, na brzegu ułożyć marchewkę, startą na tarce jarzynowej.
Całość udekorować oliwkami, skropić octem i oliwą, przyprawić odrobiną soli.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!