/ Przepisy / Sałatka siódemka

Opis przygotowania

Uwaga: wszystkie składniki układamy warstwami. Sałatę lodową poszarpać do miski, dodać pokrojone na kawałki łodyżki selera naciowego i posiekany szczypiorek. Majonez wymieszać z cukrem (dobrze rozetrzeć). Dodać do miski. Posypać rozmrożonym i odsączonym groszkiem. Dodać ser żółty - starty na tarce.

Plastry bekonu przesmażyć na patelni. Odsączyć na papierowym ręczniku. Ułożyć na serze.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 157
Ewa gotuje - odc. nr 157

Łosoś, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...

 

Podobne przepisy

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Zupa szpinakowa z fetą

Smaczny krem w wersji wege;-)

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Wróć do listy przepisów