/ Przepisy / Sałatka siódemka

Opis przygotowania

Uwaga: wszystkie składniki układamy warstwami. Sałatę lodową poszarpać do miski, dodać pokrojone na kawałki łodyżki selera naciowego i posiekany szczypiorek. Majonez wymieszać z cukrem (dobrze rozetrzeć). Dodać do miski. Posypać rozmrożonym i odsączonym groszkiem. Dodać ser żółty - starty na tarce.

Plastry bekonu przesmażyć na patelni. Odsączyć na papierowym ręczniku. Ułożyć na serze.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 157
Ewa gotuje - odc. nr 157

Łosoś, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...

 

Podobne przepisy

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Wróć do listy przepisów