Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patelni). Pozostawić do wystygnięcia. Sałatę lodową poszarpać na małe kawałki, paprykę i ser żółty pokroić w kostkę, pomidory na ósemki, cebulę w półplasterki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski, dodać kukurydzę i oliwki.
Zrobić sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą. Dodać obydwie musztardy, sok z cytryny i miód. Dokładnie wymieszać. Doprawić oregano i dolać olej lniany - małymi porcjami.
Gotowym sosem polać sałatę, dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć upieczoną pierś z kurczaka - pokrojoną w wąskie paseczki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przyrządzi sałatkę z kurczakiem,...
Nazywana też sałatką polską;-)
Z jabłkiem;-)
Z warzywami z rusztu!
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...