Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka mistrzów

Opis przygotowania

Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patelni). Pozostawić do wystygnięcia. Sałatę lodową poszarpać na małe kawałki, paprykę i ser żółty pokroić w kostkę, pomidory na ósemki, cebulę w półplasterki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski, dodać kukurydzę i oliwki.

Zrobić sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą. Dodać obydwie musztardy, sok z cytryny i miód. Dokładnie wymieszać. Doprawić oregano i dolać olej lniany - małymi porcjami.

Gotowym sosem polać sałatę, dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć upieczoną pierś z kurczaka - pokrojoną w wąskie paseczki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 60
Ewa gotuje - odc. nr 60

W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przyrządzi sałatkę z kurczakiem,...

 

Podobne przepisy

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Sałata lodowa słodko-kwaśna

Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...

Sałatka chrzanowa

Znakomity dodatek do wędlin!

Sałatka z kuskusem

Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory...

Wróć do listy przepisów