/ Przepisy / Sałatka chińska

Opis przygotowania

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) poszarpać na duże kawałki.

W woku rozgrzać 2-3 łyżki oleju ryżowego (może być arachidowy), wrzucić drobno pokrojoną chili. Jak się lekko podsmaży, dodać kapustę.

Przesmażyć, zalać sosem sojowym i podgrzewać jeszcze chwilkę (liście powinny być jędrne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 34
Ewa gotuje - odc. nr 34

W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przygotuje kurczaka z...

 

Podobne przepisy

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Orientalna surówka z marchewki

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...

Sałata z sosem jogurtowym

Świetna do potraw z rusztu!

Kalafior marynowany

Z marchewką...

Wróć do listy przepisów