Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z grillowanym halloumi

Opis przygotowania

Ser halloumi i połówkę ananasa pokroić w plastry. Upiec bez tłuszczu na patelni grillowej. Wystudzić.

Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponkę dać halloumi i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa. Dorzucić orzechy nerkowca i nasiona granatu.

Imbir zetrzeć do miseczki. Posłodzić miodem. Wlać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 531
Ewa gotuje - odc. nr 531

Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...

 

Podobne przepisy

Surówka z marchewki i jabłka

Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...

Surówka z pora

Z jabłkiem i marchewką...

Sałatka chińska

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...

Sałatka z pieczonych buraczków

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...

Wróć do listy przepisów