Ser halloumi i połówkę ananasa pokroić w plastry. Upiec bez tłuszczu na patelni grillowej. Wystudzić.
Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponkę dać halloumi i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa. Dorzucić orzechy nerkowca i nasiona granatu.
Imbir zetrzeć do miseczki. Posłodzić miodem. Wlać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...
Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...