Ser halloumi i połówkę ananasa pokroić w plastry. Upiec bez tłuszczu na patelni grillowej. Wystudzić.
Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponkę dać halloumi i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa. Dorzucić orzechy nerkowca i nasiona granatu.
Imbir zetrzeć do miseczki. Posłodzić miodem. Wlać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Mix ulubionych sałat, grzyby i ser;-)
Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...