Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę posiekać. Kapustę i cebulę włożyć do miski, wlać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.
Śmietanę połączyć z dżemem, dodać melisę i brzoskwinie, wlać na kapustę i delikatnie wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...
Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z c ...
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...