Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka brzoskwiniowa z pekińskiej

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę posiekać. Kapustę i cebulę włożyć do miski, wlać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.

Śmietanę połączyć z dżemem, dodać melisę i brzoskwinie, wlać na kapustę i delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 165
Ewa gotuje - odc. nr 165

W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z sosem winegret na miodzie

Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić sol ...

Sałatka kolorowa

Z melonem i winogronami;-)

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Orientalna surówka z marchewki

Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...

Wróć do listy przepisów