Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim

Opis przygotowania

Czosnek umyć i osuszyć. Ogórki wyszorować i pokroić w kostkę. Kuskus zalać gorącą wodą. Gdy spęcznieje dorzucić ogórki, pokrojony czosnek niedźwiedzi i posiekaną natkę pietruszki. Dodać pomidorki pokrojone w ćwiartki oraz nasionka granatu.

Wlać sos sojowy i oliwę. Wymieszać. Posypać prażonymi płatkami migdałów.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 512
Ewa gotuje - odc. nr 512

Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka...

 

Podobne przepisy

Kimchi

Pikantna kiszonka po koreańsku!

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Surówka z białej rzodkwi

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Wróć do listy przepisów