Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z laski wanilii i orzechy. Uformować wałek grubości palca, pociąć na kawałki o grubości 3-4 cm i ukształtować rożki.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (niezbyt gęsto, bo podczas pieczenia rożki urosną). Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na jesienną aurę Ewa Wachowicz poleca rozgrzewającą orientalną zupę z imbirem...
W płatkach migdałów!
Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)
Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...