Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać wiórki kokosowe. Gotować jeszcze przez chwilę, cały czas mieszając, aby nie przypalić. Gdy mleko odparuje i masa zgęstnieje, odstawić do wystudzenia.
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Zmiksować. Stale mieszając, wybić po jednym jajku. Następnie dodać obie mąki, przesiane z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Na samym końcu połączyć z wystudzoną masą kokosową.
Foremkę keksową posmarować masłem i oprószyć mąką, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzchu poukładać osączone, pokrojone na kawałki plastry ananasa. Przykryć resztą ciasta. Wyrównać. Piec w temp. 180 st. C przez około 50 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...
Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...
Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...