ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 256

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi potrawy z wieprzowiny. Gotowanie rozpocznie od kapuśniaku na wędzonych żeberkach. Na danie główne zrobi solidny kawał schabu – faszerowany śliwkami i zapieczony w panierce z sezamu. Ponadto pokaże, jak przygotować sałatkę z zielonych pomidorów. Z kolei na deser poda ciasto o ciekawej nazwie „cud miód jabłka z gruszkami“.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Kapuśniak na żeberkach wędzonych

Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...

Schab w sezamowej panierce

Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wróć do listy odcinków