Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z domowym winegretem

Opis przygotowania

Sałaty przełożyć do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki oraz krążki cebuli.

Przygotować sos. Musztardę połączyć z syropem klonowym. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Cienkim strumyczkiem dolać oliwę. Wymieszać. Sałatę polać sosem tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 217
Ewa gotuje - odc. nr 217

Tym razem Ewa zrobi pikantną zupę pieczarkową, zapiekaną pod ciastem francuskim....

 

Podobne przepisy

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Zielona szakszuka z awokado

Na śniadanie lub szybki lunch!

Krążki cebulowe

Smażone w cieście;-)

Wróć do listy przepisów