/ Przepisy / Sałata z domowym winegretem

Opis przygotowania

Sałaty przełożyć do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki oraz krążki cebuli.

Przygotować sos. Musztardę połączyć z syropem klonowym. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Cienkim strumyczkiem dolać oliwę. Wymieszać. Sałatę polać sosem tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 217
Ewa gotuje - odc. nr 217

Tym razem Ewa zrobi pikantną zupę pieczarkową, zapiekaną pod ciastem francuskim....

 

Podobne przepisy

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Leczo z pieczonych warzyw

Z krakowską suchą;-)

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Detoks z pokrzywy

Orzeźwia i oczyszcza;-)

Wróć do listy przepisów